Veronika Löfström, Corofina J.I, Hanna Andersson, Martini Dwerse Hagen, Mona Beckman Foto: Swedish Eventing
Veronika Löfström, Corofina J.I, Hanna Andersson, Martini Dwerse Hagen, Mona Beckman Foto: Swedish Eventing

Lovande fälttävlanshästar på Swedish Eventings Unghästbedömning

Veronika Löfström och Corofina J.I fick dagens högsta poäng i Unghästbedömningen som inledde Swedish Eventings Fälttävlansvecka. Domarna var mycket positiva till femåriga Corofina e. Cohiba-Philadephia-Cardento som ägs av sin ryttare.

-Det här är vad alla vill se, den här typen är en riktig fälttävlanshäst, sa Staffan Lidbeck som tillsammans med Christina Klingspor var domare. 

Veronika Löfström var väldigt nöjd med sin häst som visade upp sin kapacitet i alla momenten, precis vad som krävs av en bra fälttävlanshäst. 

- Corofina var jättefin på banan och tog bra tag i terränghindren även i de lite svårare delarna, och kändes avspänd och fin när vi visade gångarterna, berättar Veronika. Nu får vi fira med att träna för Chris Burton i morgon, och sen blir det nog en lugn skogstur till favoritsjön när vi är hemma igen. 

Näst högst poäng fick Hanna Andersson med Martini Dwerse Hagen, en femåring efter Va-Vite- Valiena Van Het Gildenhof-Bon Amie som Hanna haft i fyra månader och hunnit tävla några 90-klasser med. 

Det var ett bra upplägg som gav hästarna möjlighet att visa upp sig i en lugn och trygg miljö på bra underlag, säger Hanna. Jag har ju inte haft min häst så länge, och det var första gången vi var iväg på en sån här lång resa och hon har skött sig så fint.