Succé för dressyrclinic på fälttävlansveckan!

Från vänster Ebba Adnervik, June Legend, Kicki Klingspor, Sabrina Söderberg, Mig 23 och Klara Lidén Kiraly med Sgt Pepper. Foto: SweE Från vänster Ebba Adnervik, June Legend, Kicki Klingspor, Sabrina Söderberg, Mig 23 och Klara Lidén Kiraly med Sgt Pepper. Foto: SweE

Christina ”Kicki” Klingspors dressyrclinic ”Vad vill domarna se? blen mycket uppskattad timme på tisdagen under Fälttävlansveckan. Tre ryttare visade rörelser på olika nivåer för en engagerad publik som ville lära mer för att höja poängen på dressyrmomentet. Det var en mycket lärorik timme där Kicki förklarade skillnaderna mellan olika sätt att utföra rörelserna och med hjälp av de duktiga ekipagen Klara Lidén Kiraly med Sgt Pepper, Ebba Adnervik med June Legend och Sabrina Söderberg med Mig 23. Både deltagare och åhörare fick med sig mycket kunskap och tankar om vad man kan göra för att höja poängen och vad som krävs för de riktigt höga betygen. Vi hoppas på att det blir fler tillfällen att få vara med om en sådan här clinic med Kicki Klingspor, det gav mycket för alla som var där. 

____________________________________________________________________________________________

Foto: privat Foto: privat
TISDAG 1 AUGUSTI KL. 13.30 LILLA BANAN
Vad vill dressyrdomaren se? Clinic
Christina ”Kicki” Klingspor är en av våra mest kunniga inom fälttävlan. Förutom att hon är internationell dressyrdomare som dömer fälttävlansdressyr runt om i världen så är hon också internationell teknisk delegat och official i Ground Jury. På Fälttävlansveckan kommer hon med hjälp av utvalda ekipage visa vad som får domaren att sätta olika poäng på rörelserna i dressyrprogram.
 
Dressyren har fått en allt större betydelse för resultaten inom fälttävlan under senare år. Det gäller att kunna visa upp en mjuk, avspänd och lydig häst vilket kan vara en utmaning när man sitter på en topptränad fälttävlanshäst full av energi. Hur ska man då kunna plocka hem poängen så man ligger högt på resultatlistan när man går vidare till de andra momenten? På Fälttävlansveckan kommer Kicki Klingspor att förklara mer vad som kan vara skillnaden mellan 5 och 10 poäng på en rörelse och vad som gör att domaren sätter höga eller låga poäng och ibland kan skilja sig åt i bedömningen. 
Deltagande ryttare är Klara Lidén Kiraly som visar rörelser i 1*, Sabrina Söderberg visar 90-klass.