chris clinic gav många tips för framgång!

Chris Burton med ekipagen som red clinic, Therese Viklund med Hermanus till vänster och Anna Nilsson med Midas till höger. Foto: SweE Chris Burton med ekipagen som red clinic, Therese Viklund med Hermanus till vänster och Anna Nilsson med Midas till höger. Foto: SweE

Chris Burton hade en intensiv dag med träningar och clinic på Fälttävlansveckans andra dag. Förmiddagen inleddes med tre grupper av ekipage på olika nivåer innan det sen var dags för clinic med elitryttarna Anna Nilsson, Midas och Therese Viklund med Hermanus, före lunchpausen. Båda ryttarna rider på trestjärnig nivå, men nu var det deras yngre förmågor som fick vara med.
Chris Burton är en mycket framgångsrik unghästutbildare som verkligen kan förmedla hur enkla och tydliga signaler gör hästarna trygga i att lösa problem som de kan möta på tävlingsbanan. Chris metoder för att utveckla och bygga upp hästar både mentalt och fysiskt har gett honom stora framgångar och tagit honom högt upp på världsrankingen. Chris är nog världens snabbaste ryttare på terrängbanan, och ett av hans tips för att lyckas där är att spara på stegen genom att rida de kortaste vägarna. 
 


”A horse only have a certain amount of strides in them, so you always find the shortest way to save them.” Chris Burton

____________________________________________________________________________________________
 

Foto: Tim Wilkinson Foto: Tim Wilkinson

TISDAG 1 AUGUSTI KL. 8.30-10.45, 13.00-ca 17.00
Chris Burton var i Sverige i februari och hade clinic arrangerad av Swedish Eventing på Flyinge. Det var en mycket lovordad träningsdag och det är roligt att vi åter få se Chris träna våra svenska ekipage. Australiensaren Chris bor i England och har haft stora framgångar under de senaste åren. Lagbrons i OS, guld i Unghäst-VM, vinster i 3* och 4*- stjärniga klasser har fört honom upp i toppen i världsrankingen.
Chris Burton förklarar sina metoder för att göra ridningen så enkel som möjligt och visar både i sadeln och från marken hur han vill att hästarna ska få möjlighet att utvecklas. Nu får vi åter chansen att se och lära av hur Chris jobbar med både unga och rutinerade hästar för att kunna ligga på de högsta nivåerna av världsrankingen. 

DELTAGARE 8.30-10.45
8.30-9.15
Caroline Kjölerbakken, Fantastika
Louise Vetterlöv, Canzono
Veronica Löfström, Corofina
 
9.15-10.00
Julia Tapper Törnqvist, ponny
Caroline Carlström, häst
Wilma Gränne, Cash
 
10.00-10-45
Madeleine Biderman-Rosengren
Jenny Andersson, Hanna
Emma Nilsson, Akriva

DELTAGARE 13.00-ca 17.00
13.00-13.45
Terese Ravander
Moa Nordfjäll, Lingho
Emma Gundersen, Bliss
 
13.45-14.30
Sandra Uhrberg, Cravall
Hanna Lembke, Almerio
Helene Emond, Nebraska
 
14.30-15.15
Anna Hassö
Mathias Gustafsson, Arn
 
15 min paus
 
15.30-16.15
Matilda Josefsson, Cahtelain
Ebba Adnervik, Emperio
Klara Lidén Kiraly
 
16.15-17.00
Jonna Britse, Quattrino
Moa Nordfjäll, Eligius Key
Anna Felé, Irco Zillas
 
17.00-18.00
Monica Linden, Misty
Felicia Andersson, ponny
Sabrina Söderberg, My Reality
Simone Andersen, Chokkolatte