Mats G Andersson, Tomas och Elisabeth Werngren från Swedish Eventing under kaffepaus på Näringslivsdagen 2016. Mats G Andersson, Tomas och Elisabeth Werngren från Swedish Eventing under kaffepaus på Näringslivsdagen 2016.

ÅRETS TEMA
”Förvalta framtidens kompetensförsörjning”


Näringslivet står för nya och spännande utmaningar att attrahera och behålla framtidens jobbtalanger!
Många företag består idag av chefer som är generation X, födda och uppväxta på 60–70-talet. Idag kommer generation Y och Millenium generationen födda under- 90 och -2000 talet ut på arbetsmarknaden. Vad skiljer dessa åt, vad karakteriserar dessa? Hur ska man tänka och agera som ledare för att attrahera och behålla dessa inom sin bransch och företag? Har vi något att lära av elitidrotten och hur de tänker de kring talangidentifikation och talangutveckling. Hur kan man ta vara på och översätta detta till vår verklighet i näringslivet? Hur tänker rekryteringsbranschen?

PROGRAM på SKYRUPS GOLF OCH HOTELL
10:00 fika och mingel
10:30 Inledning och introduktion av ämnet Christer Karlsson moderator för dagen.
11:00 Kalle Rosensköld och Yvonne Jonsson Optimal Advice, ”Hållbar kompetensförsörjning”. 12:00 Lunch och mingel
13:00 Thomas Axner, LUGI handboll och TV4 expertkommentator. ”Talangutveckling”
14:00 Sammanfattning och allmänna frågor och reflektioner.
14:30 Slut och förflyttning till ”Mästarnas mästare”
15:00 ”Mästarnas mästare” i Fälttävlan.
O.S.A senast den 26 juli till info@swedisheventing.se ! Ange Näringslivsdagen som ämne.

OM NÄRINGSLIVSDAGENS FÖRELÄSARE

THOMAS AXNÉR
Fd Elitspelare, proffs och landslagspelare i handboll. Numera tränare för LUGI herrar i Elitserien. Uppskattad och frispråkig föreläsare och expertkommentator i TV4.
Har byggt upp ett eget talangutvecklingskoncept i handboll.

YVONNE JONSSON & KALLE ROSENSKÖLD
Yvonne arbetar som HR- & rekryteringskonsult, Kalle föreläser och stöttar företag i förändring. Tillsammans har de över 40 års erfarenhet av rekrytering, HR- arbete och out placement.
Båda drivs av att utveckla människor och företag i förhållande till en föränderlig arbetsmarknad. Optimal Advice är en strategiskt HR-rådgivare vars roll är att stärka företags position som attraktiva arbetsgivare. Allt Optimal Advice gör är kopplat till Employer Branding – inifrån och ut".